Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Şanlıurfa’daki semt pazarlarında sebze ve meyve fiyatları vatandaşların gündeminde. Sebze fiyatlarında düşüş gözlemlenirken, meyve fiyatlarının yüksekliği dikkat çekiyor. Sebze fiyatlarının düşmesine rağmen bazı vatandaşlar alışveriş yapmakta zorlanıyor. Kanal Urfa mikrofonlarına konuşan pazar esnafı, sebze fiyatlarının makul seviyelerde olduğunu belirtirken, meyvede ise artan maliyetlerden yakındı.
Son dönemde etkili olan don olayları, meyve fiyatlarını olumsuz etkiledi. Özellikle kiraz, hal pazarında kilogramı 350 TL’den satıldığı için semt pazarlarında tezgaha inmedi. Portakal 50 TL, elma 70 TL, şeftali 100 TL, karpuz ise kilosu 15 TL’den satılıyor. Yüksek meyve fiyatları nedeniyle vatandaşlar sebzeye yöneliyor.
Sebze fiyatlarında ise çeşitliliğe göre değişiklik görülüyor. Patlıcan 20 ila 30 TL, domates 15 TL, biber ise 50 ila 70 TL arasında değişen fiyatlarla tezgahlarda yer alıyor.
Pazar esnafı, fiyatların normal olduğunu savunsa da vatandaşlar özellikle meyve alışverişinde temkinli davranıyor.
Kaynak: haber merkezi
0 Yorum